fbpx

Pleje af møbler

Vi leder altid efter nye, flotte behandlinger til vores møbler, og vi bruger flere forskellige mærker af olie. Fælles for dem alle er, at de beskytter træet mod væsker og snavs, således at overfladen bliver vandafvisende. Olie beskytter med andre ord ikke lige så godt som lak, der danner en hinde rundt om træet. Til gengæld er olie meget nemmere at arbejde med og kræver kun få behandlinger, hvorfor vi også kun tilbyder oliering og ikke lakering.

Vi bliver tit spurgt, om der så kommer mærker på vores borde, hvis man nu spilder noget på dem, eller kommer til at tabe noget på bordet. Det findes der desværre ikke noget klart svar på. Hvis man tørrer bordet af, når man spilder på det, så kommer der som regel ikke mærker. Om der kommer mærker ved tabte genstande kommer an på genstandens vægt, form og højden, man taber den fra. Ved længere tids brug kan det ikke undgås, at der kommer brugsspor på et olieret bord. Til gengæld er olie rigtig nemt at arbejde med, og det tager ikke mange minutter at slibe bordpladen og give den et nyt lag olie, så den fremstår som ny.

Vedligeholdelse af møblet består af grundig aftørring med en hårdt opvredet klud, så tit man nu orker, eller når det trænger, og eller give det en smule olie en gang eller to om året. I de fleste tilfælde kan denne behandling klares med en farveløs olie, hvilket får farverne fra den oprindelige olie til at træde frem igen.

Opfriskning af møblet. Når man bruger ting, bliver de slidt, og det gælder ikke mindst for spiseborde. Er ens bord blevet slidt, skjoldet eller måske mærket, kan man med fordel vælge at give det en let slibning med finkornet sandpapir (fx korn 240), hvilket kan fås i alle byggemarkeder. Huske at slibe i plankernes retning. Derefter kan man så behandle det med olie, eventuelt med farve, hvorefter det fremstår som nyt igen.

Vi sælger ikke olie, men vi oplyser gerne hvilken olie, der er brugt på dit møbel, så du selv kan anskaffe dig den rigtige farve. 

Klik her for at fravælge at dele anonymiseret data med Google Analytics.