fbpx

Silden i sildebensparket

Her finder du information om det, de fleste forbinder med et sildebensbord, nemlig Silden i sildebensparket. Bestilling og spørgsmål foregår via mail til info@compono.dk.

Om bordet

Vores bud på det klassiske sildebensbord. Det kan laves i flere forskellige typer stave og træsorter, dog laver vi det oftest i eg og i et “M”-mønster. Bordet kan laves i mange forskellige farver og med flere typer ben. Det kan også rundt i alt fra små sideborde til store spiseborde.


Mønster og materialer

Til dette sildebensbord bruges sildebensparketstave – oftest i eg – kendt fra gulve. Sildebensparket giver mulighed for at lave en masse forskellige mønstre, da de fås i mange forskellige længder og bredder. Normalt bruger vi parketstave i eg, men vi kan også skaffe ask, hvis du gerne vil have det i stedet.

Oftest laver man sådanne borde i et M-mønster, men da vi opkøber overskudsstave i forskellige mål fra renoveringer og byggerier for at holde fokus på bæredygtigheden, kan vi også godt lave det i andre mønstre. Underlaget, som stavene ligges på, består af FSC-mærket krydsfiner. Kanten rundt om bordet består af en liste i massiv eg eller ask, afhængig af stavene.

Da der findes mange forskellige størrelser stave, kan du dermed ofte selv få stor indflydelse på, hvordan dit sildebensbord skal se ud.


Priser

Da vi som sagt opkøber restpartier og der desuden er så mange kombinationsmuligheder ift. mønstre, kan prisen på Silden i egetræsparket godt variere lidt. Det kan laves i stort set alle størrelser, fra små sofaborde til fire meter lange spiseborde. Som udgangspunkt ligger prisen for et bord med M-mønster på ca. 4.500 kr. pr. m2, hvilket inkluderer oliering. Dertil kommer ben, som du enten kan købe med hos os eller selv købe og montere. Du kan se priser på bordben i næste afsnit.

Ex: En bordplade på 140×80 cm vil således koste 1,4 x 0,8 x 4.500 = 5.040 kr.

– Brug for hjælp til at udregne en pris?

De mange muligheder kan gøre det lidt uoverskueligt at udregne priser selv, så hvis du har brug for hjælp, må du meget gerne skrive – så regner vi på det for dig.


Bordben

Herunder kan du se vores forskellige slags bordben. Vi kan dog også sagtens bestille andre slags bordben hjem, så finder du ikke noget, du synes er pænt, så skriv gerne til os omkring andre muligheder.

SpisebordsbenSofabordsbenBænkben
Sorte metalben900 kr.800 kr.
Træben1100 kr.700 kr.800 kr.
Trapez-ben1300 kr.1000 kr.
X-ben1500 kr.1000 kr.700 kr.


Farver

Silden kan bestilles ubehandlet eller olieret i en af vores farver. Ud over at farve træet gør olien, at bordet er beskyttet mod væsker. Dog må du forvente, at bordet skal have et nyt lag olie i ny og næ. Hvis du gør det, vil bordet holde i rigtig mange år. Du kan se, hvordan farverne ser ud på forskellige borde på Instagram, under “vores farver”, eller se dem herunder. Hvis du hellere vil have en anden farve, end dem vi lige har her på siden, så er du velkommen til at skrive til os.

Oliering er inkluderet i prisen. Farveprøverne herunder er desuden lavet på fyr, og på borde af ask og eg kan farven godt variere en smule fra nedenstående. Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at skrive til os.


Endeplader

Vi laver også Silden med endeplader, der kan tages af og gemmes væk, når man ikke skal bruge dem. Silden kan laves med enten én eller to endeplader, der er 45-50 cm. lange, og så selvfølgelig bordets bredde. Det betyder, at man fx kan have et bord, der er 140 cm langt til hverdag, hvilket er perfekt til 4 personer, og så udvide bordet til 240 cm, hvor man nemt kan være 8-10 personer omkring. Silden med endeplader laves ved, at bordpladen laves i sin fulde længde, hvorefter enderne skæres af til plader, og beslagene monteres på hhv. bordpladen og endepladerne. Dermed får man et bord, hvor sildebensmønstret forsætter ud i pladerne, som du kan se herover.

Pga. de beslag, som endepladerne monteres på, kan man ikke få Silden med endeplader med Trapez eller X-ben, medmindre bordet er min. 95 cm. bredt. I stedet kan de laves med sortlakerede metalben eller de tre forskellige slags træben. Desuden skal bordet være mindst 80 cm. bredt for at få plads til både bordben og beslag under bordpladen.

Hvis du godt kunne tænke dig Silden med endeplader, så skriv gerne til os, så finder vi ud af, hvilke mål, der passer bedst til dine behov samt selvfølgelig en pris på det.


Klik her for at fravælge at dele anonymiseret data med Google Analytics.